Snapchat bril nu ook te koop in Nederland

Snatchap SpectaclesDe zonnebrillen met camera van Snap zijn vanaf nu ook in Europa te koop. De Spectacles kosten in Nederland 150 euro per stuk.
De Spectacles zijn direct via de website van Snap te koop. Bovenop de prijs van 150 euro komen nog tien euro verzendkosten. Het duurt daarna nog drie tot vijf werkdagen tot ze worden geleverd. Het is voor het eerst dat de brillen buiten de Verenigde Staten te koop zijn.

Spectacles zijn zonnebrillen van Snapchats moederbedrijf Snap met een kleine camera om opnames te maken. Gebruikers kunnen een knopje indrukken, waarna een video van 10 seconden wordt opgenomen. Door achter elkaar te klikken, is het mogelijk een filmpje van maximaal 30 seconden op te nemen. De opname is vervolgens vanuit de Snapchat-app met vrienden en volgers te delen.

Met de Spectacles kunnen anderen meekijken door de ogen van degene die de video opneemt. De filmpjes worden in een rond formaat opgenomen, maar zijn in volledig scherm op Snapchat te bekijken. Door de smartphone te kantelen, kan het de volledige opname worden bekeken. De brillen worden in drie verschillende kleuren uitgebracht: in koraalrood, zwart en turquoise. Meegeleverd wordt een oplaadcase en een kabel. De bril is sinds februari online te koop voor Amerikanen, daarvoor waren Spectacles alleen verkrijgbaar via speciale automaten die Snapchat onaangekondigd op plekken in de VS wegzette. Vanwege de schaarste werden de brillen vervolgens voor enorme prijzen doorverkocht op eBay.

Bron: NU.nl

CoolXperts: "Wij zijn toch benieuwd hoe dat zit met de privacy. Het is vergelijkbaar met Google Glass. Het is wachten op de eerste rechtzaken als een voorbeeld case, zodat er meer duidelijkheid komt over het ongewenst maken van foto's en video's om deze direct te publiceren. Zal ongetwijfeld een vervolg krijgen."