Instagram voegt advertenties toe aan Stories-functie

Instagram LogoInstagram-functie Stories heeft nu 150 miljoen dagelijkse gebruikers, en gaat vanaf vandaag advertenties in Stories tonen.

De Stories-functie van Instagram werd in augustus 2016 toegevoegd aan de dienst, en is grotendeels gekopieerd van de Stories-functie van Snapchat. Daarbij delen gebruikers een verhaal met foto's en korte video's die na 24 uur verlopen.

Vanaf vandaag gaat Instagram advertenties in de vorm van zowel foto's als video's tonen tussen de foto's en video's in Stories van gebruikers, meldt het bedrijf. Foto-advertenties kunnen maximaal vijf seconden blijven staan, video's vijftien seconden.

Gebruikers kunnen de advertenties met een druk op het scherm overslaan, net zoals dat met foto's en video's van anderen kan. Mogelijk zou Instagram dit later nog willen aanpassen, door bijvoorbeeld te linken naar de adverteerder. In eerste instantie zijn er dertig adverteerders die reclames in Stories tonen, waaronder Nike, Netflix en Airbnb.

Instagram toont al langer advertenties op de tijdlijn met foto's van mensen die gebruikers volgen. Begin oktober 2016 meldde Instagram nog dat er dagelijks 100 miljoen actieve Stories-gebruikers waren.

Bron: NU.nl