Videodienst Vine wordt Vine Camera

Vine logoTwitter zal de app Vine niet uit de verschillende appwinkels halen, maar de applicatie opnieuw lanceren onder de naam Vine Camera.

Dat schrijft Vine op zijn eigen blog. Gebruikers zouden nog steeds korte video's kunnen maken met de camera, maar de gemeenschap zal wel verdwijnen. De nieuwe versie van de app verschijnt in januari van volgend jaar.

De video's die worden gemaakt met Vine Camera kunnen lokaal worden opgeslagen op een smartphone of direct op Twitter worden geplaatst. Facebook gebruikt een soortgelijke strategie voor zijn zelfstandige apps. De Instagram-apps Hyperlapse, Boomerang en Layout stellen gebruikers ook in staat content op Instagram te plaatsen.

Vine-gemeenschap naar Twitter

Daarnaast zal Twitter zijn best doen de actieve gemeenschap van Vine over te zetten naar Twitter. Twitteraars beschikken straks over nieuwe manieren om hun favoriete Vine-videomakers te volgen op het microblognetwerk. Het bedrijf heeft hier verder nog geen details over naar buiten gebracht.

De website van Vine zal blijven bestaan, zoals eerder aangekondigd. Dit wordt de plek waar mensen alle video's die zijn gemaakt door de gemeenschap kunnen terugvinden en bekijken.

In oktober kondigde Twitter aan te zullen stoppen met Vine.