Instagram komt met functie voor live video

 

Instagram LogoInstagram is maandag begonnen met het uitrollen van een live video-functie. Ook wordt het voor gebruikers mogelijk om verdwijnende video's en foto's te versturen naar vrienden.

Beide functies worden de komende weken uitgerold, maakt Instagram maandag bekend in een blogpost. Gebruikers kunnen maximaal een uur lang live video opnemen. De video wordt niet opgeslagen.

Tijdens een live video kunnen commentaren worden uitgeschakeld, maar het is ook mogelijk om juist bepaalde commentaren zichtbaar te maken voor alle kijkers.

Live video's worden bovenaan de app weergeven, net als de Instagram Stories. Onder de profielfoto staat aangegeven dat iemand een live video is begonnen. Volgers kunnen instellen dat ze een melding krijgen.

Verdwijnende beelden

Ook heeft Instagram de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikers om verdwijnende foto's en video's naar vrienden te sturen. Voorheen was het alleen mogelijk om die met de Stories-functie te delen met alle volgers.

Verdwijnende beelden kunnen naar meerdere mensen tegelijk worden gestuurd. Na een keer bekijken verdwijnt de boodschap uit de inbox van de ontvanger. Gebruikers krijgen een melding als de ontvanger de boodschap twee keer bekijkt of een screenshot neemt.