SEO / SEA

Search Engine Optimalisation (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) veel gebruikte termen, maar wat houden ze nu eigenlijk in?

SEO ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd richt zich op het beter vindbaar maken van je website of bepaalde pagina's van je website. Door deze pagina's goed te optimaliseren zul je door Google een betere waardering krijgen waardoor deze pagina('s) hoger in de zoekresultaten getoond worden. Het grote voordeel hiervan is dat je gratis bezoekers naar je website trekt. Nadeel is dat de concurrentie ook niet stil zit of heeft gezeten, waardoor het even duurt voordat de resultaten van zoekmachine optimalisatie zichtbaar is.

Of zoekmachine optimalisatie voor jou interessant is, moet blijken aan de hand van een zoekwoordanalyse die gedaan wordt aan de hand van de producten en/of diensten die je aanbiedt. Uit een zoekwoordanalyse blijkt waar de kansen liggen en hoe groot de concurrentie is. Pas als deze analyse gemaakt is gaan we aan de slag met een gedegen plan om je website beter vindbaar te maken.

Google Adwords

SEA ook wel Google Adwords genoemd is dé manier om te adverteren op Google. Bij het tonen van de zoekresultaten worden de eerste vier posities gevuld met advertenties. In deze advertenties kun je kwalitatieve zoekers jouw boodschap / aanbieding tonen en ze verleiden om door te klikken naar jouw website. Het voordeel van adverteren via Google Adwords is dat het heel flexibel is, voor ieder budget geschikt is, er ook lokaal geadverteerd kan worden en je direct zichtbaar bent met een commerciële boodschap.

Google Adwords is een uitstekend middel om leads en sales te generen. Op basis van je producten en/of diensten zal er een plan opgesteld worden en gekeken worden waar de kansen liggen.

Tip: iedere ondernemer ontvangt ze; bonnen met advertentietegoed voor Google Adwords. Vaak hoor ik ondernemers zeggen "ik heb dat geprobeer, maar Adwords werkt niet voor mij." Dat is ook niet zo raar. Er zijn niet voor niets specialisten die zich dagelijks bezig houden met Adwords en daar ook een training voor hebben gevolgd. Ik durf daarom ook rustig te stellen dat een campagne die is opgezet door een specialist altijd beter zal presteren dan een zelf opgezette campagne. Dus wil je Adwords echt een kans geven en voor je laten werken, schakel dan een specialist in.

Interesse in SEO en/of SEA?

Ben je benieuwd hoe SEO en/of SEA jouw bedrijfsresultaten kan verbeteren? Neem dan even contact met mij op via 06-10920500 of stuur een mail. Uiteraard kan ik jou ook bellen, klik dan op onderstaande button.

belmij gr